Fraternidad-Muprespa, present a la jornada tècnica i la gala de lliurament dels Premis Prevencionar 2020

Esmorzars
Autor
Fraternidad-Muprespa

El rectorat de la Universitat de Còrdova va acollir, dijous i divendres passat, la jornada tècnica i la gala de lliurament dels III Premis Prevencionar 2020, en la qual es van donar a conèixer els guanyadors d’aquests premis internacionals, que reconeixen coneguts professionals i empreses del sector de la prevenció de riscos laborals i la salut laboral

Ambdues cites van comptar amb la presència de Fraternidad-Muprespa, representada per la seva subdirectora general de Prevenció, Qualitat i Comunicació, Natalia Fdez. Laviada, qui hi va intervenir activament com a part del rigorós jurat i va lliurar els premis a la Comunicació en PRL a Fellowes, Prevencionar ODS a Laboratorios Quinton, a la Millor Pràctica Preventiva a Prevencontrol i el Premi Prevencionar Saludable en la categoria de Gran Empresa a l’Autoritat Portuària de Bilbao.

Davant d’un aforament compost per un centenar d’alts directius van recollir els seus premis en catorze categories aquelles organitzacions la feina de les quals ha suposat un veritable avenç en el camp de la salut, la seguretat i el benestar laboral, entre les quals hi ha dues mútues col·laboradores amb la Seguretat Social: Umivale MCSS núm. 15, amb GA Group, premi a la Seguretat Viària; i Asepeyo MCSS núm. 151, de l’aliança +compromiso, premi a la Innovació Preventiva.

L’avantsala del lliurament de premis va tenir lloc el dia anterior, amb la celebració d’una jornada tècnica centrada a compartir coneixements amb prestigiosos professionals de la prevenció i la salut. Natalia Fdez. Laviada hi va intervenir amb la ponència “Comunicar bé, per a Prevencionar millor”. 

Hi va explicar que de la mateixa manera que Steve Jobs va dissenyar l’iPad pensant a crear un dispositiu que apropés la tecnologia a tothom, lluny del complex llenguatge informàtic, de manera similar, a Fraternidad-Muprespa creem fermament en apropar la prevenció a les empreses, especialment a les pimes i a la societat en general, fent-la accessible i comprensible a través de la comunicació.

La prevenció no pot ni ha de quedar restringida únicament a l’àmbit dels prevencionistes, sinó que ha de formar part del dia a dia d’empreses i treballadors, per assolir la necessària cultura preventiva i aconseguir un entorn de treball sa, segur i saludable.

Així mateix, va destacar que, arran de la pandèmia, l’opinió dels especialistes en prevenció no s’ha tingut molt en compte als mitjans de comunicació, “malgrat que es tractava de professionals experts en la seguretat i la salut, i això era precisament el que estava en joc”. Va afirmar que “hem de reflexionar-hi, pensar què fem o què no fem bé, perquè hem de convèncer-nos que la comunicació en prevenció és vital per arribar a les persones i canviar conductes”. Finalment, va destacar la importància de valents esdeveniments com els III Premis Prevencionar, organitzats en condicions especialment complicades però amb la màxima seguretat, que visibilitzen el sector i que redundaran en innegables beneficis per a treballadors, empreses i la societat en general. 

I això és el que fan des de fa deu anys, dècada en què han experimentat un fort creixement que els ha portat a ser presents a cinc països i a rebre més de deu milions de visites des de 200 països d’arreu del món, sempre amb la màxima d’aportar i compartir els seus coneixements a la cultura de la seguretat i la salut laboral

¿Te ha resultado útil?
Vote up!

Points: 2

You voted ‘up’