fraternidad.com
Urgencias: 900269269
Tornar

2011 ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS

"El 20 de desembre del 2006, l'Assemblea General, en la seva resolució 61/193, va declarar el 2011 Any Internacional dels Boscos i va convidar els governs, el sistema de les Nacions Unides, les organitzacions no governamentals competents, el sector privat i altres agents a fer esforços concertats per crear més consciència en tots els nivells per enfortir l'ordenació sostenible, la conservació i l'explotació sostenible de tots els tipus de boscos en benefici de les generacions presents i futures".

L'Any Internacional dels Boscos 2011 ofereix una oportunitat única d'incrementar la consciència pública dels problemes que afecten molts dels boscos del món i les persones que en depenen. Ja hi ha bona informació sobre experiències positives i valuoses de promoció d’una ordenació forestal sostenible. L’Any constitueix un mitjà per unir aquestes veus i impulsar una major participació pública en les activitats forestals de tot el món.

L'Any Internacional dels Boscos és una gran oportunitat per promoure el diàleg sobre els boscos i celebrar el que són els boscos per a la gent durant tot el 2011.

Aquesta celebració resultarà útil per prendre major consciència que els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta a causa dels beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen. Amb aquesta finalitat, es promourà l’acció internacional a l'encalç de l’ordenació sostenible, la conservació i el desenvolupament de tot tipus de boscos, inclosos els arbres fora d’ells.

Entre les activitats commemoratives de l'Any Internacional dels Boscos figura l'intercanvi de coneixements sobre estratègies pràctiques que afavoreixin l'ordenació forestal sostenible i el retrocés de la deforestació i la degradació dels boscos. Per tal de facilitar l’organització d’aquestes activitats, s’encoratja els governs a establir comitès nacionals i centres de coordinació als seus països respectius, i a unir els seus esforços als de les organitzacions regionals i internacionals i les organitzacions de la societat civil.

"Els boscos cobreixen el 31% de la superfície total de la Terra"

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica

El logotip de l'Any Internacional dels Boscos, 2011 té per finalitat il·lustrar el lema de "Els boscos, per a les persones" i enaltir el paper fonamental que compleixen les persones en l'ordenació sostenible, la conservació i l'explotació sostenible dels boscos del nostre món. Els elements iconogràfics del dibuix representen alguns dels nombrosos valors dels boscos i la necessitat de canviar totalment de perspectiva:
"els boscos proporcionen habitatge a les persones i un hàbitat per a la diversitat biològica, són font d'aliments, medicaments i aigua potable i exerceixen una funció vital d'estabilització del clima i el medi ambient mundials. La unió de tots aquests elements reforça la idea que els boscos són vitals per a la supervivència i el benestar de les persones de tot el món, que som set mil milions".

"L'aliment de més d'1.600 milions de persones depèn dels boscos"


EN QUÈ CONSISTEIX EL 2011 ANY INTERNACIONAL DELS ARBRES?

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica - Fraternidad Muprespa - Mútua d'Accidents de Treball i Malalties Professionals

La inauguració oficial de l'Any tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides durant la sèrie de sessions d'alt nivell del novè període de sessions del Fòrum de les Nacions Unides sobre els Boscos (2 i 3 de febrer del 2011), en la qual està previst que participin caps d'estat i ministres.

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica - Fraternidad Muprespa - Mútua d'Accidents de Treball i Malalties Professionals

Els objectius existents darrere de l'inciativa Any Internacional dels Boscos són els següents:

  • Continuar encoratjant les persones perquè fomentin la sensibilització pel que fa a les dificultats i als èxits en matèria d'ordenació forestal sostenible en el pla nacional i internacional.
  • Promoure la realització d'activitats relacionades amb l'Any.
  • Promoure la celebració de l'Any no com a acte aïllat sinó com a part d'un procés continu de promoció i col·laboració per potenciar la sensibilitat i l'acció pel que fa a l'ordenació forestal sostenible a tots els nivells.

"Els boscos són la llar de 300 milions de persones a tot el món"


HI ESTIC INTERESSAT... COM HI PUC PARTICIPAR?

Aneu a...
Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí
Informant-me sobre les qüestions relacionades amb la diversitat biològica i el medi ambient a la meva zona i al meu país. Cal saber per poder actuar.

Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí

Aneu a...
Web Oficial de l'Any Internacional dels Boscos
Organitzant i explicant com celebrareu l'Any dels Boscos durant el 2011. Tota acció suma, per petita que sigui.

Web Oficial de l'Any Internacional dels Boscos

Aneu a...

Fundación Más Árboles Fundación Más Árboles
Consultorio forestal Dr. Árbol
Ecologistas en acción
Participar en l’àmbit local, unir-se a les ONG ambientals i oferir-se com a voluntari a les accions ambientals. La conservació dels boscos comença per mi.

Fundación Más Árboles

Ecologistas en acción

Fundación Apadrina un Árbol

Consultorio forestal Dr. Árbol

Aneu a...

La Campanya dels Mil Milions d'Arbres
Col·laborant. El moviment dels "Mil milions d’arbres" és una iniciativa mundial de plantació d’arbres facilitada pel PNUMA. S’exhorta els pobles, les comunitats, el sector empresarial, la indústria, la societat civil, les organitzacions i els governs a concertar compromisos en línia per a la plantació d’arbres. Participant: Aprenent, parlant, actuant.

La Campanya dels Mil Milions d'Arbres

Aneu a...

Facebook - 2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica
Unint-me al moviment i convidant els meus amics. Compartint.

Facebook

Portal clàssic
MCSS nº 275 - © Fraternidad-Muprespa 2017