fraternidad.com
Urgencias: 900269269
Tornar

2010 ANY INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA

"L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar que l'any 2010 serà l'Any Internacional de la Diversitat Biològica, la qual cosa servirà per augmentar la conscienciació sobre la importància de la biodiversitat a tot el món".
   

 

Vostè és biodiversitat. Bona part de l'oxigen que respira prové del plàncton dels oceans i dels boscos frondosos de tot el món. Probablement, la fruita i les verdures que menja han estat pol·linitzades per les abelles, i l'aigua que beu forma part d'un gran cicle global que li inclou a vostè, als núvols, a les selves, a les glaceres, als rius i als oceans.

La seva dieta depèn gairebé per complet de les plantes i els animals que ens envolten, des de les herbes que ens proporcionen arròs i blat fins al peix i la carn dels paratges salvatges i les granges.

El seu cos conté cent bilions de cèl·lules i està connectat amb tot allò que l'envolta i al món exterior mitjançant un meravellós i complex sistema intemporal. Comparteix els seus àtoms amb tots els éssers i objectes del món natural, és ancestral i inconcebiblement jove alhora.

La biodiversitat és vida; la seva vida és biodiversitat i la biodiversitat és vostè.

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica

Comparteix el planeta amb 13.000.000 d'espècies vives diferents, entre les quals s'inclouen plantes, animals i bacteris, dels quals només 1,75 milions tenen un nom i estan classificades. Aquesta riquesa natural increïble és un tresor d'incalculable valor, que forma la base fonamental del seu benestar humà. Els sistemes i els processos que aquests milions de veïns proporcionen de forma col·lectiva produeixen el seu aliment, l'aigua i l'aire que respira: els elements fonamentals de la vida.

A més, també aporten la fusta i els materials vegetals per a la construcció de mobles, edificis i combustibles; els mecanismes que regulen el clima i controlen les inundacions; el reciclatge de les seves deixalles; components nous i els productes químics amb què es fabriquen les medicines. És possible que no doni prou importància a la biodiversitat, ja que és obvi que l'envolta i, de vegades, és fàcil oblidar-se que és allà, que en forma part i que no pot viure amb la seva absència.

La contribució de la biodiversitat a la seva vida, a més de ser pràctica, física i utilitària, és cultural. La diversitat del món natural ha estat una font constant d'inspiració al llarg de la història de l'ésser humà, ha tingut la seva influència en les tradicions, en la forma en la qual ha evolucionat la societat i a l'aportació dels béns i serveis bàsics sobre els quals s'ha construït el comerç i l'economia. La desaparició d'espècies úniques és una pèrdua incalculable i ens deixa molt més pobres.

La pèrdua d'espècies icòniques i simbòliques no només implica una tragèdia cultural, sinó que perjudica la nostra supervivència.

Les activitats humanes danyen la bella i abundant diversitat del món natural. La tala i la crema de boscos, l'eliminació dels manglars, el cultiu intensiu, l'estrès produït per la contaminació, la pesca abusiva i els efectes del canvi climàtic estan destruint la biodiversitat.EN QUÈ CONSISTEIX EL 2010 ANY INTERNACIONAL DE LA DIVERSITAT BIOLÒGICA?

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica - Fraternidad Muprespa - Mútua d'accidents de treball i malalties professionals

La crida de Nacions Unides a la conscienciació i a la necessitat de tenir cura del nostre planeta i les seves espècies és una celebració de la vida a la terra i del valor de la diversitat biològica per a les nostres vides, i ens convida a l'acció a favor de la biodiversitat.

2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica - Fraternidad Muprespa - Mútua d'accidents de treball i malalties professionals

Els objectius existents rere la iniciativa 2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica són els següents:

  • Sensibilitzar tot el món sobre la importància de conservar la diversitat biològica i les seves amenaces subjacents.
  • Despertar la consciència sobre els èxits en la conservació de la diversitat biològica que ja han estat assolits per comunitats i governs.
  • Incentivar les persones, les organitzacions i els governs perquè facin els passos immediats necessaris per aturar la pèrdua de la biodiversitat.
  • Promoure solucions innovadores per reduir les amenaces que pateix la biodiversitat.
  • Reflexionar sobre la importància de la biodiversitat.

 HI ESTIC INTERESSAT... COM HI PUC PARTICIPAR?

Anar a...
Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí
Informar-me sobre les qüestions relacionades amb la diversitat biològica i el medi ambient a la meva zona i al meu país. Cal saber per poder actuar.

Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí

 

Anar a...
Fundació Biodiversitat
Reflexionar-hi i actuar en aquelles petites accions del dia a dia que poden ajudar a millorar la conservació de la biodiversitat (reciclatge, estalvi energètic, consum responsable, etc. ). I sobretot parlar-ne amb els que m'envolten. Tota acció suma, per petita que sigui.

Jo parlo de biodiversitat

 

Anar a...

Fundació Félix Rodríguez de la Fuente Ecologistes en acció
Participar en l'àmbit local, unir-se a les ONG ambientals i oferir-se com a voluntari a les accions ambientals. La conservació de la diversitat biològica comença per mi.

Fundació Félix Rodríguez de la Fuente

Ecologistes en acció

 

Anar a...

Participa-hi
Si ja tinc una organització, comunicar-me amb les persones de la meva zona i col·laborar amb altres organitzacions per divulgar aquest moviment i posar en marxa accions pròpies. Participar: Aprendre'n, parlar-ne, actuar.

CBD - Conveni sobre la Diversitat Biològica

 

Anar a...

Facebook -2010 Any Internacional de la Diversitat Biològica
Unir-me al moviment i convidar-hi els meus amics. Compartir.

Facebook

 

 

   
Portal clàssic
MCSS nº 275 - © Fraternidad-Muprespa 2017