fraternidad.com
Urgencias: 900269269
Tornar

FRATERNIDAD MUPRESPA INAUGURA L´EXPOSICIÓ
"ACCIDENTS I PREVENCIÓ. CARTELLS ESPANYOLS DEL SEGLE XX"

16/06/2005, Fraternidad-Muprespa, 

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ LOGRONYO

Dia 16 de juny, a les 13:30 hores, a la Sala d´Exposicions de l´Escola d´Art de Logronyo (Avenida de la Paz, 9. Logronyo -entrada pel Paseo de Dax)

FRATERNIDAD MUPRESPA INAUGURA L´EXPOSICIÓ
"ACCIDENTS I PREVENCIÓ. CARTELLS ESPANYOLS DEL SEGLE XX"


Fraternidad Muprespa, mútua d´accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social, ha inaugurat el dia 16 de juny l´exposició "Accidents i Prevenció. Cartells Espanyols del Segle XX", mostra que recull il·lustracions des de 1870 fins a 1970 i que estarà oberta al públic fins al 29 de juny a la Sala d´Exposicions de l´Escola d´Art de Logronyo (Avenida de la Paz, 9).

Aquesta mostra de cartells publicitaris sobre accidents i prevenció, informació i protecció al treballador i al ciutadà, és una aproximació estètica al cartell com el mitjà de comunicació històricament més eficaç en la conscienciació gradual dels ciutadans davant del drama de l´accident laboral i també de la necessitat de la prevenció dels riscs laborals.

La contemplació de l´exposició permet treure conclusions sobre com s´enfocaven els missatges adreçats a la població treballadora o a la ciutadania en general. Durant gran part del període que recull la mostra, aquests col·lectius registraven una taxa d´analfabetisme molt elevada, per la qual cosa el cartell era el mitjà de propaganda i publicitat més estès per transmetre els missatges que es volien fer arribar als obrers i camperols, amb llenguatge popular i, sovint, artísticament avantguardista.

Portal clàssic
MCSS nº 275 - © Fraternidad-Muprespa 2017