Jordi Batalla, director Provincial de Fraternidad-Muprespa Barcelona, José María Verdejo, director de Seguridad y Salud y Sistemas de Gestión del Grupo Agbar,  y Natalia Fdez. Laviada, subdirectora general de Prevención, Calidad y Comunicación de Fraternidad-Muprespa

El Grup Agbar rep el Premi Escolástico Zaldívar en la categoria Plus Prevenció

•    Fraternidad-Muprespa va celebrar en format streaming la IX edició dels premis Escolástico Zaldívar 2804 a la Seguretat i la Salut, coincidint amb la seva VII Setmana de Prevenció, que té lloc pels volts del 28 d’abril, Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball 

Departamento de Comunicación y Relaciones Institucionales

Jordi Batalla, director provincial de Fraternidad-Muprespa Barcelona, va lliurar el premi a José María Verdejo, director de Seguretat i Salut i Sistemes de Gestió del Grup Agbar, un grup amb més de 150 anys d’experiència, encarregat de la gestió de l’aigua i del medi ambient, que ofereix servei a 25,6 milions de persones diàriament. És una empresa mutualista de Fraternidad-Muprespa des del 1998. 

Verdejo va destacar que el Grup Agbar “proveeix d’aigua bona part de la població del país i, per tant, som un servei essencial”. També va dedicar unes paraules d’agraïment “als serveis de prevenció, especialment als del Grup Agbar, que han treballat de manera tan dura i encertada durant la pandèmia”. Igualment, va fer extensiva aquesta felicitació a tots els serveis de prevenció, dels quals va assegurar que “han estat a primera fila, han fet una feina enorme i han funcionat en xarxa”. 

Per acabar la intervenció, Verdejo va dedicar el premi a tota la plantilla del Grup Agbar perquè “han fet una tasca excel•lent que ens ha permès trampejar aquesta pandèmia amb absoluta satisfacció”.
 
La categoria Plus Prevenció reconeix “les accions de millora preventiva encaminades a reduir els accidents laborals i malalties professionals en alguna de les cinc grans àrees que formen la prevenció de riscos laborals: seguretat en el lloc de treball, higiene industrial, ergonomia, psicosociologia aplicada o vigilància de la salut, incloent-hi mesures de prevenció davant la covid-19”. 

Per atorgar aquest premi el jurat va valorar el pla de contingència davant la covid-19 que va posar en marxa el Grup Agbar, a través del confinament voluntari dels treballadors, a la mateixa planta potabilitzadora, per evitar contagis. Instal•lats en autocaravanes completament equipades, els treballadors també tenien suport psicològic i un sistema de comunicació contínua.

La gala va ser inaugurada pel president de la mútua, Carlos Espinosa de los Monteros, i la va tancar el director gerent, Carlos Aranda, mentre que Natalia Fdez. Laviada, subdirectora general de Prevenció, Qualitat i Comunicació, va ser l’encarregada de conduir-la. 

Llista completa de premiats

Plus Prevenció Empresa guanyadora: Grup Agbar
Mencions d’honor: Lonza Biologics Porriño, Servicios Culturales Algama i Cementos Especiales de las Islas. Grup Ceisa

Caminant cap al Benestar Empresa guanyadora: Banc de Crèdit Social Cooperatiu (Grup Cajamar)
Mencions d’honor: Grup AXA, Sonepark Ibérica Spain i Clínica Vistahermosa Grup HLA 

Parlant de Prevenció Empresa guanyadora: Nidec Arisa
Mencions d’honor: Feu Vert Ibérica, Argal Alimentación i Casa Santiveri

Sentim la Prevenció Empresa guanyadora: Endesa
Mencions d’honor: Aquicultura balear, Andros La Serna i Centro Nuestra Señora de la Luz (Instituto Secular Hogar de Nazaret)

Mobilitat Segura Empresa guanyadora: Sociedad Mixta del Agua-Jaén, SOMAJASA 

Premi Extraordinari a la Trajectòria Professional:  Montserrat García, cap de l’Àrea de Salut Laboral del Ministeri de Sanitat

Premi Extraordinari a l’entitat o organisme compromès amb la prevenció de riscos laborals: Associació Internacional de la Seguretat Social