Presència de Fraternidad-Muprespa en la Subcomissió de Seguretat Viària de Ciudad Real

Reunions de treball
Autor
Fraternidad-Muprespa
Población
Ciudad Real

Jose Luis Agudo, director provincial de Fraternidad-Muprespa a Ciudad Real, va acudir el passat 27 de febrer a la reunió de la Subcomissió de Seguretat Viària de Ciudad Real, de la qual és membre. La cita va estar presidida per la subdelegada del Govern a la província, María Ángeles Herreros. Raquel García, cap provincial de Trànsit, va oferir les dades de sinistralitat a les carreteres de la província, corresponents a l’any passat.

El 2019 es van produir 461 accidents en els quals van morir 19 persones i 37 van ser hospitalitzades. És a les vies convencionals on es va registrar el nombre d’accidents més alt, 195, i també on es produeix el major nombre de morts. A les vies urbanes, per xoc lateral o frontolateral, van perdre la vida dues persones. Per sexes, els homes són majoritàriament les víctimes d’accidents en vies interurbanes. En vies urbanes la xifra d’accidentats i accidentades és més equilibrat.

Els sinistres es produeixen majoritàriament per sortides de la via a causa de distraccions, fatiga i excés de velocitat. Si analitzem el paràmetre anterior en relació amb l’edat de les víctimes, s’observa que en vies interurbanes es produeixen més accidents en la franja de 25 a 35 anys, mentre que en vies urbanes preval el tram d’entre 35 i 44 anys. D’aquí es dedueix que el patró en la sinistralitat viària a Ciudad Real és el d’un home, conductor, d’un vehicle tipus turisme, en la via interurbana de carretera convencional i a causa d’una sortida de via per culpa de distraccions o velocitat inadequada. 

La subcomissió també va fer un repàs de les activitats dutes a terme durant l’any passat i les propostes per a enguany.

 

¿Te ha resultado útil?