Accessibilitat DIGA/AIS

Fraternidad-Muprespa està plenament compromesa amb el respecte i la defensa dels drets de persones amb capacitats diferents, per això un dels nostres objectius principals és aconseguir que tots els centres assistencials que formen la xarxa “siguin accessibles per a tothom”.

El març de 2015 vam fer el primer pas, vam voler analitzar tots els nostres centres per detectar-hi possibles carències quant a l’accessibilitat i així poder fer-hi les millores necessàries.

La Mútua va determinar que la manera d’aconseguir aquesta informació era sotmetent-nos a una auditoria que mesurés el grau d’accessibilitat de cada centre. Per a això es va comptar amb la col·laboració de la Fundación para la Accesibilidad y Responsabilidad Social (abans Fundación Shangri-la), que va desenvolupar un sistema de mesurament del grau d’accessibilitat, denominat DIGA (distintiu indicador del grau d’accessibilitat) i que a partir del 2018 va passar a denominar-se indicador d’accessibilitat (AIS).

La revisió dels centres en matèria d’accessibilitat es va dur a terme amb l’aval de la certificadora internacional IMQ (Istituto Italiano del Marchio di Qualità), que va analitzar tots els centres d’acord amb les especificacions tècniques del sistema.

El resultat és molt satisfactori: actualment disposem de 90 centres assistencials auditats, vuit dels quals tenen la màxima puntuació. Cal fer una menció especial a la certificació AIS 1/2018 5 estrelles que ha aconseguit el nou hospital HFMH del passeig de la Habana de Madrid

És important destacar que l’entitat treballa per a la millora de l’accessibilitat d’una manera contínua, amb revisió anual  de tots ells, que garanteix el manteniment de les condicions certificades i/o les modificacions efectuades que permeten millorar el grau d’accessibilitat.

El nostre compromís és aconseguir que tots els centres de la xarxa assistencial tinguin almenys amb un distintiu AIS 3 estrelles, que garanteix la plena accessibilitat física.

La revisió-recertificació de tots els centres auditats segons la NORMA AIS (Accessibility Indicator System) 1/2018 i les especificacions tècniques ET-IMQ-AIS l’està realitzant la Fundación para la Accesibilidad y Responsabilidad Social, amb la revisió i aval de la  certificadora internacional IMQ (Istituto Italiano del Marchio di Qualità) que avala la certificació AIS.

Distintiu DIGA:

Distintiu DIGA

 

¿Te ha resultado útil?
Vote down!

Points: -3

You voted ‘down’