Pacte digital per a la protecció de les persones

El Pacte digital per a la protecció de les persones està promogut per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) i valora la privacitat com un actiu per a les organitzacions públiques i privades.

Agència Espanyola de Protecció de Dades

Està format per tres documents:

1. Carta d’adhesió:

On ens comprometem amb les persones a través del dret fonamental a la protecció de les seves dades i la seva privacitat, tant dels nostres clients com dels nostres empleats, amb un ús responsable i ètic de les tecnologies, i promovem des del nostre àmbit totes les iniciatives per aconseguir l’objectiu fixat per l’AEPD. Com a compromís addicional, difonem el Canal prioritari i altres recursos i eines que l’Agència ha llançat per ajudar a la sensibilització sobre el valor de la privacitat i la importància del tractament de les dades personals, també en l’entorn laboral.

2. Compromís per la responsabilitat en l’àmbit digital:

Inclou les obligacions de les organitzacions. Aquest compromís necessita un compromís específic i ajustat a l’àmbit digital.

  • Obligació d’informar els nostres clients, pacients, proveïdors i empleats sobre el tractament de les seves dades i l’exercici dels seus drets, descrit a la nostra Política de privacitat.
  • Responsabilitat administrativa per infracció de la protecció de dades, que podrà derivar en responsabilitat civil i/o penal. Per a més informació, vegeu la guia: La protecció de dades en les relacions laborals.
  • Responsabilitat disciplinària per infracció en l’entorn laboral per a l’empresa i els empleats: en matèria de relacions laborals, en matèria de prevenció de riscos laborals i en matèria d’igualtat.
  • Compromís amb la innovació, la protecció de dades i l’ètica: la intel·ligència artificial com una part de l’ètica digital persegueix protegir valors com la dignitat, la llibertat, la igualtat, l’autonomia personal i la justícia davant el govern d’un raonament mecànic. 

3. Decàleg de bones pràctiques en privacitat per a mitjans de comunicació i organitzacions amb canals de difusió propis:

Amb aquest decàleg es vol promoure la lluita contra la violència digital, tant en mitjans de comunicació com en totes aquelles organitzacions que disposen de canals de difusió per informar sobre temes d’interès per al seu públic. Entre els punts del Decàleg que totes les entitats signants s’han compromès a respectar s’inclou que com a adherits ens abstindrem d’identificar les víctimes de la difusió de continguts sensibles o de publicar informació de la qual, amb caràcter general, es pugui deduir la seva identitat quan es tracti de persones sense rellevància pública. Per a aquest tipus de denúncies existeix el Canal prioritari, en què també #PuedesPararlo

Canal prioritari

 

¿Us ha resultat útil aquest contingut?
(reset)
¡Gràcies pel vostre vot!

Points: 0